Recept: extra chocolade brownie

Als jij een chocolade verslaafde bent, kun je deze brownie met extra chocolade niet missen...



Ingrediënten (23 × 23 cm.):

225 gram suiker
110 gram bruine suiker
140 gram boter, in blokjes gesneden
60 ml water
500 gram druppels puur chocolade (of gehakte puur chocolade)
4 eieren L
2 tl vanille-extract (zelf gemaakt)
165 gram bloem
1/2 tl baksoda
1/2 tl zout

Bereiding:

Doe boter, beide soorten suiker en water in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en voeg 200 gram chocolade toe, blijf roeren. Laat 30 minuten afkoelen.

Klop ondertussen de eieren luchtig (3 minuten). Voeg het vanille-extract en langzaam het chocolademengsel toe. Voeg de gezeefde bloem toe met bakpoeder en zout en mix tot de ingrediënten zijn opgenomen. Voeg de rest van de chocolade (300 gram) toe en mix met behulp van een spatel.

Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm van 23x23 cm. en bak in 40 minuten op 160 graden. De bovenkant ziet er droog uit na het bakken, maar van binnen is hij nog lekker zacht en smeuïg. Laat volledig in de vorm afkoelen op een rek en leg op een nacht in de koelkast (nog in de vorm).


Heb je nog vragen, stuur mij dan een email: info@tapasintiel.nl