Recept: Amandelcroissants

Ik heb deze croissants lang geleden ontdekt en ik mag zeggen dat ze zijn heerlijk! Ik maak deze met mijn eigen recept van Franse croissants (dat ook voor de high tea van de catering gebruikt) , maar ze zijn ook lekker met croissants uit de supermarkt…


Ingrediƫnten voor siroop:

50 ml. water
20 gram suiker
½ el bruine rum 
50 gram amandelschaafsel

Ingrediƫnten voor de frangipane:

50 gram boter, op kamertemperatuur
60 gram amandelmeel
50 gram suiker
1 ei M op kamertemperatuur
snuf zout
4 croissants (1 dag oud)


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bereid de siroop door het mengen het water en suiker in een steelpan. Breng aan de kook, kook 1 minuut, haal van het vuur en giet de rum. Laat de siroop iets afkoelen.

Ondertussen bereid de frangipane :

Meng de boter, de suiker, het ei, de amandelmeel en de snufje zout. Snijd de croissants doormidden (net als een broodje), bestrijk de onderste helft met de siroop, smeer een laagje van de frangipane erop en dek met de andere helft van de croissant. Bestrijk de bovenkant met siroop en bestrooi met amandelschaafsel. Herhaal met alle croissants.

Bak in 15 minuten op 180 graden. Laat 5 minuten afkoelen en serveer direct (jij mag ook bestrooien met poedersuiker)

Heb je nog vragen, stuur mij dan een email: info@tapasintiel.nl