Recept: appeltaart

Deze appeltaart is makkelijk te bereiden en zo lekker!



Ingrediƫnten deeg (springvorm 26 cm.):

1 vanillestokje
200 gram bloem
50 gram bruine suiker
100 gram boter, op kamertemperatuur, in blokjes gesneden
2 eetlepel ijswater
Snufje zout

Ingrediƫnten de vulling:

7 appels, in blokken gesneden
25 gram bruine suiker
5 gram kaneelpoeder
15 gram boter, in kleine stukjes gesneden

4 eetlepel abrikozenjam
1 eetlepel water

Bereiding:

Vet een springvorm met een diameter van 26 centimeter in en bestuif met bloem.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd het vanillestokje over de lengte door en schraap het merg er met een mes uit.  Meng met de bloem, suiker en zout. Voeg de blokjes boter toe en kneed tot een soepel deeg (voeg het water toe als het nodig is).

Rol het deeg uit tot en cirkel van 29 cm. en bekleed de springvorm hiermee en laat de randen oplopen.

Een cirkel met de massa 3 cm. boven de mal. Regelen in de matrijs naar beneden stevig op de randen.

Snijd de appels in dunne partjes (verwijder het klokhuis). Bedekt de bodem met de appels (dakpansgewijs). Meng suiker met kaneel en bestrooi op de taart. Verdeel de stukken boter op de top.

Bak de appeltaart in circa 50 minuten op 180 graden gaar en laat hem afkoelen op een rooster.

Verwarm abrikozenkam met het water en bestrijk de bovenkant van de appeltaart ermee.

Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl