Recept: Gebakken brie in bladerdeeg met jam

Altijd een succes op tafel en zo eenvoudig te maken!





Ingrediƫnten (4 personen):

1 rol Bladerdeeg
1 stuk Brie 250 gram (rond)
 Snufje zwarte peper
4 eetlepel bosbessenjam (of kersen- of paprikajam)
1 ei S




Bereiding:

Verwarm je oven voor op 180 °C (heteluchtoven, voor elektrische oven 200 °C)

Maak 2 cirkels van 14 cm. uit het bladerdeeg.

Leg 1 cirkel bladerdeeg op een bakpapier en leg in het midden de brie, op smaak brengen met zwarte peper en schep de jam. Smeer de randjes in met water en plak de andere cirkel bladerdeeg op, druk met de vinger vast en duw de randjes dicht. Smeer in met het losgeklopte ei.

Snijd lange strookjes met de rest van de bladerdeeg en leg dit erop, zoals in de afbeelding. Smeer nog een keer met het losgeklopte ei en leg op de bakplaat.

Baak goudbruin in 20 minuten in de oven.

Laat 10 minuten afkoelen op een rooster en serveer meteen.

Jij mag ook een puntje brie gebruiken en in stukjes op de bladerdeeg leggen, werkt ook goed

Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl