Recept: Lamspiesjes met muntsaus

Lekker ook om op de barbecue te maken!



Ingrediënten (8 spiesen):

125 gram lamsgehakt
½ sjalot, fijngehakt
1 teen knoflook, geperst
1 koffielepel rozemarijn, fijngehakt
8 takken rozemarijn of houten stokken
2 eetlepel olijfolie
Zout en peper

Ingrediënten voor de saus:

2 eetlepel Griekse yoghurt
2 eetlepel citroensap
1 eetlepel muntblaadjes, fijngehakt
Zout en peper

Bereiding:

Week de hout satéstokjes met water (als jij gebruikt de takken rozemarijn, is dat niet nodig)

Meng het gehakt met de sjalot, knoflook en gehakte rozemarijn in een kom. Breng op smaak met zout en peper en vorm het gehakt om de satéstokjes.

Bak in een pan met olie tot ze bruin en gaar zijn. 

Meng alle ingrediënten voor de saus.

Serveer de saus met de lamsgehaktspiesjes.

Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl