Recept: Pure chocolade bananenbrood

Heb jij rijpe bananen in de fruitschaal? Maak deze heerlijk chocolade bananenbrood!



Ingrediƫnten (23 x 13 cm bakvorm):

4 rijpe bananen
115 gram boter op kamertemperatuur
145 gram bruine suiker
1 ei L
1 tl vanille-extract
125 gram bloem
60 gram cacaopoeder (ongezoet)
1 tl baking soda
1/4 tl zout
1,2 tl  kaneelpoeder
65 gram druppels pure chocolate 

Bereiding:

Verwarm je oven op 175 graden.

Klop de boter met suiker tot een glad beslag. Voeg het ei en vanille-extract. Mix tot het beslag is goed gemengd en voeg de geprakte bananen toe.

Voeg de gezeefde bloem met cacao, baking soda, zout en kaneelpoeder toe en meng nog even goed door. Mix met een spatel de chocolate chips door het beslag.

Vet en cakevorm (23x13 cm) in met een bakspray (of bekleed met bakpapier) en giet hierin het beslag.

Bak het chocolade bananenbrood in 50-65 minuten af in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt.

Laat het chocolade bananenbrood 5 minuten afkoelen in de vorm en stort het dan op een rooster.

Tips: Jij kunt een paar gehakte walnoten grof toevoegen aan het beslag

Ook heel lekker geserveerd met geklopte slagroom en/of chocoladesaus

Heb je nog vragen, stuur mij dan een email: info@tapasintiel.nl