Recept: chocolade worst

Een grappige en lekker manier om chocolade te eten…het lijkt een droge worst, maar het is anders…



Ingredi├źnten:

125 gr. melkchocolade
50 grams boter, op kamertemperatuur
125 grams amaretti koekjes (of Digestive koekjes)
75 gram poedersuiker
2 eetlepel amaretto (likeur)
1 ei
1 eetlepel cacaopoeder
50 gram amandelen, grof gehakt
40 g. walnoten (of pecannoten), grof gehakt
2 eetlepel poedersuiker , om af te werken

Bereiding:

Smelt de chocolade au bain-marie. Laat 5 minuten afkoelen.

Klop de boter met de suiker. Voeg het ei, de amaretto en het cacaopoeder toe. Voeg de gesmolten chocolade toe. Voeg met behulp van een spatel de koekjes en de noten toe en meng goed.

Verdeel het mengsel in twee├źn en leg het op vershoudfolie. Vorm een ¨droge worst¨ en sluit de uiteinden. Laat een nacht in de koelkast staan.

Verwijder de vershoudfolie en bestrooi de ¨worstjes¨ met poedersuiker. Snij de worst in plakken

Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl