Recept: Pastei met garnalen ragout

Heerlijke pastei gevuld met garnalen




Ingrediƫnten (4 personen):

Taartdeeg voor hartige taarten
1 sjalot (75 gram), fijngesneden
80 gram boter
3 eetlepel dille, gehakt
75 gram bloem
75 ml. witte wijn of sherry
300 ml. visbouillon
180 gram Hollandse garnalen 
1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
Zout en peper
1 eiwit

Bereiding:

Fruit de sjalotjes in de boter in een koekenpan. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten. Giet de wijn en de bouillon langzaam onder roeren zodat het deeg de vloeistof opneemt en homogeen is. Kook 10-15 minuten op laag vuur. Haal van het vuur en voeg de garnalen, de peper en de dille toe. Brengt op smaak met zou en peper. Leg de ragout op een bord en laat afkoelen.

Rol 3/4 van het taartdeeg uit en bekleed de pan. Verdeel de gekoelde ragout over het deeg. Rol de rest van het deeg uit en dek de bovenkant van de cake. Maak een paar sneden in het deeg, zodat tijdens het bakken de warmte naar buiten komt. Smeer het deeg in met het losgeklopte eiwit.

Bak 35-45 minuten op 180 graden, tot ze goudbruin zijn. Laat 10 minuten afkoelen en serveer.

Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl