Recept: Groene asperges en peer in bladerdeeg

Nog een van die recepten die horen bij een tapas-avond... weinig ingrediƫnten = een geweldige combinatie ...


Ingrediƫnten (12 stuks):

12 plakjes bladerdeeg, ontdooid
36 groene asperges
12 plakjes kaas 
2 peren, gewassen, ongeschild, klokhuis verwijderd, in dunne plakjes gesneden
Zout en peper
1 losgeklopt ei

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.

Snijd ca 2 cm van de onderkant van de asperges. Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Blancheer de asperges kort en giet ze voorzichtig af.

Leg op het bladerdeeg de asperges, een plakje kaas en twee stukjes peer, breng op smaak met zout en peper en vouw ze aan de bovenzijde over elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de asperge pakketjes erop. Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei. Bak 15 minuten op 200 graden, tot ze goudbruin zijn. Laat 10 minuten afkoelen op een rek en serveer warm.

Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl