Recept: mascarpone mousse met citroen

Snelle en heerlijke glazen om ons af en toe te verwennen…



Ingrediƫnten (4 personen in 150 ml. glazen of 8 kleine glazen):

50 gram. Maria koekjes, grof verpletterd
25 gram boter, op kamertemperatuur
25 gram poedersuiker

Ingrediƫnten voor de mousse:

Schil van 1 citroen
Het sap van 2 citroenen
250 gram Mascarpone, op kamertemperatuur
75 gram poedersuiker
2 eiwitten, met een snufje zout tot de stijve pieken geslagen

Bereiding:

Meng de koekjes met de boter en de suiker. Verdeel de bodem de glazen en druk op. Bewaar in de koelkast.

Bereiding van de mousse:

Doe de eiwitten met het zout in een vetvrij kom en klop deze op totdat stijf is. 

Klop de mascarpone met de suiker, het sap en de schil. Voeg de eiwitten toe met behulp van een siliconen spatel. Verdeel over de gereserveerde glazen en bewaar tot serveren in de koelkast.

Suggesties: het is ook heel lekker met sinaasappel (50 ml. Sinaasappelsap en 2 eetlepels sinaasappelschil

Als je echt van citroen houdt, kun je de hoeveelheid sap en schil verdubbelen

Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl