Recept: Timbaaltje van gerookte zalm met crudités

Een complete en kleurrijke salade ... met twee verschillende presentaties: feestelijker met de timbaaltje of gewoon op een bord geserveerd ... hoe dan ook, je zult genieten van het recept!



Ingrediënten (4 personen):

200 gram gerookte zalm 
1 ui, fijngehakt
1 wortel, geschild, in blokjes gesneden
1 tomaat, zonder vel en zaadjes, in blokjes gesneden
1 rode paprika, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
1 avocado, ontpit, geschild, gesneden in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel vierge olijfolie 
Zout
Gehakte Bieslook
Kiemgroente

Bereiding:

Meng alle ingrediënten, behalve de zalm en de kiemgroente, in een kom. Breng op smaak met de olie en het zout.

Timbaaltje maken: Snijd de zalm in reepjes van twee centimeter en bekleed een kookring van 7 cm. Vul met de crudités en bewaar minimaal 3 uur in de koelkast. Versier met kiemgroente.

Serveren op een bord: schik de zalm op een bord en verdeel de crudités erover. Bewaar minimaal 3 uur in de koelkast. Versier met kiemgroente.

Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl