Recept: Kip- en mangosalade

Als jij kip over hebt, dan kan je deze hapje maken…



Ingrediƫnten (10-12 stuks):

12 plakjes wonton, ontdooid
2 restjes kipfilet
2 mango's in blokjes gesneden
1 gehakte rode ui 
olijfolie
3 teentjes knoflook, geperst
1 thelepel verse gember, geraspt
2 theelepel kerriepoeder
200 ml. kokosmelk
De zaden van twee kardemompeulen
2 eethelepel Worcester-saus
2 eetlepel citroensap
Zout
Verse koriander, fijngehakt, om te strooien

Bereiding:

Doe de wonton in een muffinvorm, zodat het de vorm heeft van een mandje. Bak 18-20 minuten op 180 graden, tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.

Fruit de ui in een koekenpan met de olie. Voeg als het zacht is de knoflook en gember toe, roer en kook 1 minuut. Voeg de kip, mango, curry, kardemomzaden, kokosmelk, Worcester-saus, citroensap en zout toe. Laat 5-8 minuten koken. Laat 4-5 minuten staan voordat je de manden vult.


Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl