Recept: Aardbeientaart met mascarpone

Heel makkelijk taart om te bereiden, heerlijk met de crunch van de pistachenoten…



Ingrediƫnten (4 personen):

Kant en klaar bladerdeeg (10x20 cm).
12 aardbeien 
160 gram mascarpone 
40 gram poedersuiker
8 gram vanillesuiker
1 eetlepell amaretto (optioneel)
2 eetlepell pistachenoten, grof gehakt
Poedersuiker

Bereiding:

Leg het bladerdeeg op een bakpapier. Verdeel de steunvulling over een andere bakpapier en bak het blind gedurende 15 minuten op 180 graden. Haal uit de oven en verwijder de steunvulling en bak nog 10 minuten. Laten afkoelen op een rooster.

Bereid ondertussen de vulling voor:

Meng de mascarpone met de suiker, vanillesuiker en amaretto in een kom. Verdeel op de afgekoelde bladerdeeg, verdeel de pistachenoten en leg de aardbeien erop. Bestrooi met poedersuiker. Bewaar in de koelkast tot het serveren (het bladerdeeg blijft knapperig).

Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl