Recept: Baby romaine met kikkererwten salade en avocadocrème

Je zult verrast zijn door deze manier van bereiden van een salade: verschillende texturen en boordevol vitamines ...



Ingrediënten (4 personen):

400 gram. Kikkererwten uit blik, uitgelekt
1 stuk bleekselderij, fijngehakt
3 sjalotjes, fijngehakt
6 augurken, fijngehakt 
2 eetlepels verse dille , fijngehakt
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel citroenschil
1 eetlepel mayonaise 
1 koffielepel Dijonmosterd
1 koffielepel kappertjes
1 teentje knoflook, geperst
Zout en gemalen zwarte peper
12 baby romaine blaadjes
Rode ui, in dunne plakjes gesneden

Ingrediënten voor de crème:

1 avocado
50 ml. crème fraîche
1 koffielepel citroensap
1 koffielepel verse dille, gehakt
1/4 koffielepel zout
Gemalen zwarte peper

Bereiding:

Snijd klein alle ingrediënten, behalve de baby romaine en de rode ui. Proef en breng op smaak.

Pureer alle ingrediënten van de crème. Breng op smaak.

Verdeel het kikkererwtenmengsel over de sla en serveer met de avocadocrème en rode ui.

Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl