Recept: Chipolatas met mierikswortel

Kleine broodjes om te serveren als hapjes…heerlijk!


Ingrediƫnten (12 stuks):

3 eetlepel olijfolie

2 rode uien, in dunne plakjes gesneden

2 eetlepel bruine suiker

3 eetlepel balsamicoazijn

100 gram Monchou

1 eetlepel mierikswortel

12 chipolataworstjes

12 kleien broodjes

100 gr. rucola

Zout en peper

Bereiding:

Verhit 2 eetlepel olijfolie in een pan en voeg de uien en 1,5 eetlepel water toe. Dek af en kook 10 minuten op laag vuur tot ze licht goudbruin zijn, al roerend. Voeg de suiker en azijn toe, laat het deksel open en kook nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de kaas met de mierikswortel in een kom. Zet apart.

Bak de chipolata's in een pan met de rest van de olie in 7-8 minuten goudbruin.

Snijd de broodjes doormidden, verdeel de kaas, de rucola, de chipolata's en gekarameliseerde ui.

Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl