Recept: pulled pork

Pulled pork is heel makkelijk te bereiden en geschikt voor broodjes, hapjes…

Ingrediƫnten:

2 kg. varkensschouder (procureur), in een stuk

2 eetlepel zout

2 eetlepel suiker

2 eetlepel bruine suiker

2 eetlepel komijnpoeder

2 eetlepel gemalen zwarte peper

1 eetlepel cayennepoeder

3 eetlepel Paprikapoeder  (de la Vera zoet)

Bereiding:

Meng alle kruiden in een gesloten pot. Bedek het vlees met de helft van de mengsel, wikkel het in plasticfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast (minimaal 10 uur).

Verwijder het vocht, wrijf in met de rest van de gemengde kruiden en wikkel in 4 lagen aluminiumfolie, deze moet goed afgesloten zijn.

Leg het vlees op een bakplaat en bak 7 uur op 120 graden.

Haal de bakplaat uit de oven, laat het 30 minuten rusten. Jij kunt dan het vlees uit elkaar trekken met 2 vorken. Serveer met barbecuesaus naar smaak (ook het vocht van het oven is lekker!).

Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl