Recept: Zalmburger met avocado en zoetzure saus

Niets lekkerder dan een sappige huisgemaakte zalmburger, zonder kunstmatige toevoeging, zo makkelijk te bereiden…


 

Ingrediƫnten (4 personen):

4 hamburgerbroodjes

400 gr. verse zalm, in blokjes gesneden

50 gram panko

2 eetlepel mayonaise

1 koffielepel currypasta

2 koffielepel verse gember, geraspt

2 eetlepel korianderblaadjes, gehakt

Zout en peper

1 avocado, geschild en ontpit, in plakjes gesneden

1 rode ui, fijngesneden

Rucola

Zoetzure saus


Bereiding:

Pureer de zalm en meng met de panko, mayonaise, currypasta, gember, koriander, peper en zout. Vorm 4 hamburgers en zet ze minstens 15 minuten in de koelkast.

Bak de hamburgers 7-10 minuten in een koekenpan (geen olie nodig).

Snijd de broodjes doormidden, leg de hamburger erop, gevolgd door de avocado, rode ui, rucola en zoetzure saus.

Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl