Recept: chocolade pudding

Chocolade cheesecake in een glas…lekker!

Ingrediƫnten (6 glazen van 125 ml.):

250 ml. amandelmelk

Het merg van een vanillestokje

2 eetlepel nutella 

85 gr. puur chocolade, gehakt

2 eidooiers L

2 eetlepel ahornsiroop

Chocoladeschilfers

Bereiding:

Breng de melk met het merg van de vanillestokje aan de kook en de nutella al roerend zodat het goed gemengd is. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe. 

 Klop de eidooiers met de ahornsiroop in een kom en meng met de warme chocoladeroom. Verdeel het mengsel over de glazen en bak au bain marie op 180 graden gedurende 20-25 minuten (het midden zal niet helemaal gaar zijn, zoals cheesecake). Haal uit de oven en laat afkoelen. Bewaar minimaal 3 uur in de koelkast.

Serveer met de chocoladeschilfers.

Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl