Recept: Kaneelkoekjes

Zachte koekjes van de binnenkant, krokant van de buitenkant….heerlijk!


Ingrediƫnten (26-28 stuks):

125 gram boter, op kamertemperatuur

110 gram suiker

1 theelepel vanillesuiker

1 ei, op kamertemperatuur

250 gram bloem

½ theelepel gemalen nootmuskaat

1 theelepel bakpoeder

1 snufje zout


Kaneel-suikermengsel:

2 eetlepel kaneelpoeder

2 eetlepel suiker


Bereiding:

Zeef de bloem met de bakpoeder, het zout en de nootmuskaat. Zet apart.

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker. Voeg het ei toe en klop tot alles goed gemengd is.

Voeg de bloem toe en kneed, als het goed gemengd is, met de hand tot een compacte (maar zachte) bal.

Vorm balletjes ter grootte van een walnoot. Meng de ingrediƫnten voor de kaneel-suikermengsel en paneer de koekjes.

Leg ze op een met bakpapier bekleed blad en plet de balletjes met de palm van je hand. Bak 12-15 minuten op 180 graden. Laat afkoelen op een rek.

Voor vragen, je mag een email sturen naar info@tapasintiel.nl